top of page

Sağlıklı uzayan saçlar için saça iyi gelen yağlar rehberi

Güncelleme tarihi: 11 May 2023

saça iyi gelen yağlar rehberinde Bukleleriniz ne kadar kalın veya ince, kıvırcık veya düz olursa olsun, endişelerinizin herhangi birine (ve tümüne) yardımcı olacak saça iyi gelen bir saç yağı var, bunu birlikte bulalım istiyoruz.

Saçlarınızın sağlıkla uzaması için soğuk sıkım doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Sağlıklı uzayan saçlar için saça iyi gelen yağları merak ediyorsanız rehberimizden kendi saç tipinize ve isteklerinize özel seçeceğiniz yağı düzenli uygulayarak  saçlarınızın sık yıkamadan kaybettiği nemi, parlaklığı, vitamin ve mineralleri geri kazandırabilir,  daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirsiniz.

Slarımıza yağ sürmenin faydaları

Yağlar, saçları düzenli aşınma ve yıpranmadan korumada önemli bir rol oynar. Saçı düzenli olarak yağlamak, higral yorgunluğunu veya saçın şişmesini ve kurumasını azaltır. Yağlar, kütikül hücreleri arasındaki boşluğu doldurarak saç foliküllerini yıpratıcı ve aşındırıcı sürfaktanlardan korur.

Yağlar saçtaki lipitlerin yerine geçmesine yardımcı olan yağ asitlerine sahiptir ve bunlar kimyasal işlemler, şekillendirme ve hatta kirlilik nedeniyle kaybolur. Dr. Garodia “Lipidler saçın sağlıklı görünmesinde ve hissetmesinde çok önemli bir rol oynar. Saçın parlaklığını ve parlaklığını korumaya yardımcı olurlar ”diyor.

Garodia'ya göre yağ, özellikle kıvırcık ve kuru saçlarda saç telini güçlendirmeye yardımcı olur. Yağın gece boyunca saçta bırakılması en faydalı olanıdır.

Hangi yağı kullanmalısınız?

Hangi yağı kullanacağınız saçınızın ihtiyacına bağlı olacaktır. Biz de saça iyi gelen yağlar rehberimizde sizin için her bir yağın özelliklerini ve iyi geleceği saç tiplerini derledik. İyi okumalar

Kolay kopan ve Dökülen saçlar için Badem yağı

İnce telli saçlara

Badem yağı, B, K ve E vitaminlerini içerir. Annals. of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences dergisinde yayınlanan bir araştırma, badem özlerinin farelerde saç büyümesini desteklediğini göstermiştir. İçinde bulunan E vitamini ve magnezyum da saç büyümesini kolaylaştırır.

Özellikle içeriğindeki yoğun E vitamini ile oksidatif stresi azaltabilir. Bir çalışma, 8 ay boyunca ağızdan E vitamini takviyesi yapanlarda saç büyümesinde yüzde 34,5 artış gösterdi, ancak doğrudan saça uygulandığında sonuçların çok farklı olabileceğini unutmamak önemlidir.

B7 vitamini biotin olarak da bilinir. Özellikle topikal uygulama söz konusu olduğunda, araştırmalar sınırlı olsa da saç büyümesini desteklemeye de yardımcı olabilir.

Daha parlak ve sağlıklı saçlar için besleyici Argan Yağı

Kuru ve kıvırcık saçlara

Argan yağı genellikle Fas yağı olarak bilinir. Garodia, argan yağının A, C, E vitaminleri, antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından yüksek olduğuna dikkat çekiyor. “Doğal bir saç kremi görevi görür ve saçı güçlendirmeye yardımcı olur” diyor. Ayrıca, saçı sıcak şekillendirme aletlerinden ve UV ışınlarından kaynaklanan hasarlardan korumaya yardımcı olacak nemlendirici oleik ve linoleik yağ asitleri ile doludur. Araştırmalara göre, kuru kafa derisini yatıştırmaya ve sedef hastalığı ve dermatitin görünümünü ve etkilerini azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Daha küçük moleküler yapıya sahip nispeten hafif bir yağ olduğu için, saça derinlemesine nüfuz edebildiğinden, aynı zamanda hem ince hem de kalın saçlar için mükemmel bir bakım sunar.

Saça iyi gelen yağlardan biri olan  soğuk sıkım Argan, evrensel çekiciliği sayesinde 'sıvı altın' lakabına sahiptir J  Londra'daki Elite Hair Lounge'un sahibi Talisha Cox argan yağı ile ilgili,  “TÜM saç tiplerine uygun hoş bir hafif yağ” diyor. "Bununla birlikte, çok yoğun bukleler için çok hafif olduğu için biraz daha fazlasına ihtiyaç duyabilir." En ham haliyle Argan yağı, antioksidanlar (E Vitamini gibi) ve yağ asitlerinin bir karışımını içerir. Vücudumuzun doğal olarak ürettiği sebum da yüksek oranda yağ asitlerinden oluşur, bu nedenle kuru saçlarınız varsa ve biraz donuk görünüyorsa bu yağı uygulamak sağlıklı ve parlak görünen saçlar için iyi bir yoldur.

Kuru Saç Derileri İçin En İyisi Yatıştırıcı Jojoba yağı

kuru ve işlem görmüş saçlara

Jojoba yağını kuru, pul pul dökülen, kaşıntılı saç derisi için harika yapan şey, iltihabı yatıştırmaya yardımcı olabilecek antibakteriyel özellikleridir. Süper yatıştırıcı olmasının yanı sıra nemlendiricidir ve aslında bir ağda esteri olduğundan, çoğu geleneksel yağdan daha hafiftir, bu da saçı ağırlaştırmadığı anlamına gelir, bu da onu ince saçlar ve pürüzsüzleştirmek isteyen herkes için harika bir seçenek haline getirir  

Diğer pek çok yağ saç tellerinizin dış katmanlarını nemlendirmek için çalışırken, jojoba aslında saçın dış katmanına nüfuz edebilen akıllı yağlardan oluşur, bu da yüzeyin altını besleyip onarabileceği anlamına gelir - oldukça havalı, değil mi? Özellikle kuru ve işlem görmüş saçların onu çok seveceğine eminiz.

Saçlarıma yağı nasıl sürmeliyim?

Yağı kafa derisine masaj yapmak kan dolaşımını artırır, bu da saç büyümesini iyileştirebilir. Saç derisine yağ uygulamak aynı zamanda kepeği önleyebilir.

Saçlarınıza uygun yağı seçtikten sonra şu adımları izleyin;

Saç derinize yağ sürün ve dairesel hareketlerle parmak uçlarınızla masaj yapın.

Avucunuzun içinde kalan yağı saçınıza uygulayın.

Bir havlu veya duş başlığı ile örtün ve gece boyunca bırakın.

Ertesi gün, saçınızı kuru iken şampuanlayın. İyice durulayın.

Yağı gece boyunca bırakmak mümkün değilse, banyodan bir saat önce saçınızı yağlayabilir ve başınızı sıcak bir havluyla sarabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Babalar günü 2022 için hediye önerileri

Babalar günü 2022 'de bir canlıya babalık yapan, elinden tutan, düştüğünde onu kaldıran, baba olma şefkatini içinde yaşayan herkesin babalar gününü şimdiden kutluyoruz!💖 Gelin hep beraber babalar gün

bottom of page