top of page

Takip Etmek İsteyeceğiniz Podcast Önerileri

Güncelleme tarihi: 11 May 2023

Podcast önerileri; son zamanlarda dinlemekten keyif aldığımız podcast önerilerini sizler için derledik. İşte bize göre kesin dinlemeniz gereken podcastler;

Çalışırken, yürürken, evde iş yaparken, trafikte kısacası heryerde podcast dinleyenler burada mı? Biz kesinlikle o kategoriye giriyoruz 🙋🏻‍♀️🙋🏻 bugün de sizlere son zamanlarda dinlemekten keyif aldığımız (birkaçını bingelemiş olabiliriz 🙄) podcast önerilerini derledik. Umarız siz de severek dinlersiniz, sizin de bize tavsiye edebileceğiniz podcastler varsa yorumlardan yazın biz de onları dinleyelim 💛

Podcast nedir?

Podcast, İnternet üzerinden indirilmeye veya dinlenmeye hazır hale getirilen bir dizi dijital ses dosyası veya koleksiyonudur. Her bireysel ses kaydı, bir podcast bölümü olarak bilinir. Podcast'ler genellikle bir sohbete öncülük eden, hikayeleri paylaşan veya haberleri bildiren bir kişi veya kişiler tarafından sunulur.

Dinlemekten Keyif Alacağınız Podcast Önerileri

  1. Koku

Koku üstadı Vedat Ozan'ın hazırlayıp sunduğu kokudan gelen ve kokuya giden şeylerin tartışıldığı bir program.

Çalışırken dinlemeyi en sevdiğimiz program tartışmasız Koku programı. Eski bir radyo programı olan Koku, üstad Vedat Ozan'ın koku üzerine eşsiz bilgi dağarcığı ile her bir bölüm sonrası size düşünecek onlarca bilgi ile başbaşa bırakıyor. Uçucu yağların tarihini ondan dinlerken hiç bilmediğimiz ayrıntıları öğrenmek, durdurmak ve not almak ise en sevdiğimiz!

2. Yoldayız, geliyor musun?

Flov Studio kurucusu Ece, kendi hayatından örneklerle derin konulara yumuşak ve samimi bir açıdan yaklaşıyor.

Özellikle stresli zamanlarda Ece'nin podcastlerini dinlemeye ve kendi içsel aydınlanmalarını anlattığı bölümlerde kendimiz üzerine düşünüp tartışmaya bayılıyoruz.

Yoldayız, geliyor musun? podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/5LJ3K06YWzIKRpLpnH12V6

3.Ortamlarda satılacak bilgi

Kültür, Sanat, Edebiyat, Felsefe, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Belgesel, Film kısaca Ortamlarda Satabileceğiniz bilgilerin olduğu podcastler.

Çalışırken dinlemeyi en sevdiğimiz programlardan biri de ortamlarda satılacak bilgi. Her bir bölümünde dolu dolu konular işleyen, farklı konulara dair bilgileri derleyen bunu yaparken yorumlarıyla güldüren Merve'nin podcastini biz oldukça seviyoruz.

Ortamlarda satılacak bilgi podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/5gaAD2SPBy7XY9188rXufJ

4. Yıldız tozu

''Selam! Ben Gizem. Vaad edebileceğim en kesin şey sanırım ilham ve motivasyon. En azından öyle hayal ediyorum. Hadi kahveni al gel, iki lafın belini kıralım'' tanıtımı ile kalbimizi ısıtan bir podcast

Gizem'in yumuşak sesi ve samimi anlatımını ile dinlemeyi en sevdiğimiz podcastlerden. Özellikle 'Yıldız Tozu Saçan Kadınlar' konseptiyle farklı alanlardan başarılı kadınları ağırladığı ve sohbet ettiği bölümlerini çok beğeniyoruz.

yıldız tozu podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/2WTEOEa7Um34EhwBxm7uYE

5.Gülünecek bir şey göremiyorum

@oitheblog kadınlarının herhangi bir temaya bağlı kalmaksızın kendi aralarında konuşmalarının kayıt altına alınmış hali.

Özellikle trafikte dinlemeyi en sevdiğimiz podcastlerden olan Gülünecek Bir Şey Göremiyorum podcastinin en sevdiğimiz yanı sizi olduğunuz ortamdan soyutlayıp çok sevdiğimiz @oitheblog ile arkadaş masasındaymış gibi hissettirmesi ve kahkaha attırması

podcast önerilerinden Gülünecek bir şey göremiyorum podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/episode/7lmojGS4fofVI1ioVnnwBW

6.Mitolojik İnciler

Tanıtımı ''O ilginç mitolojik hikayelerde beraber kaybolalım, öğrenelim, ortamlarda havamızı atalım'' olan Mitolojik inciler 'Pandora' lakaplı sunucusuyla ve verdiği bilgilerle en sevdiklerimiz arasına girdi bile.

İş yaparken dinlemeyi en sevdiğimiz programlardan biri olan Mitolojik İnciler her bir bölümünde mitolojiye dair konulara yer veren, mitolojik hikayelerin ve karakterlerin geçmiş hikayelerini anlatırken, bu hikayelerin günümüze nasıl yansıdığını, popüler kültürde nasıl yer edindiği işleyen bir podcast, biz çok seviyoruz.

Mitolojik İnciler podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/7mPYdMnKMESL3gAhzzXIVE

7. Merdiven altı terapi

Tanıtımı ''Siz geceleri uyuyabilin diye ben uyumayıp dertlerinizi düşünüyorum'' olan çok sevdiğimiz Deniz Dülgeroğlu'nın Merdiven altı terapi podcasti bizim için hem yolda hem de çalışırken birlikte dinleyip hem güldüğümüz hem de sonrasında üzerine bol bol sohbet ettiğimiz bir podcast. Deniz'in en sevdiğimiz yanı kendine has üslubu ve anlatış tarzıyla sizi arkadaş ortamında hissettirirken, içtenliği ve şeffaflığıla herkesin değinmekten kaçındığı konulara olması gerektiği gibi gülerek ve rahatlıkla yaklaşması. İlk bölümden bağımlılık yapma garantili :)

Merdiven altı terapi podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/0WfRjSuF5ChM2bk2aT22B1

8. Buraya daha önce gelmİştİm

''Ne için gelmiş olursan ol burada güvendesin.''

Öncelikle takip etmiyorsanız tatlı çocukları, yumuşak sesi ve insana kendini sorgulatmaya iten içsel gözlemleriyle Şeyma Ünal'ı takip etmenizi öneriyoruz:) ''O zaman gerçeği nasıl öğreneceğiz?'' kitabının da yazarı Şeyma Ünal'ın daha çok yeni başladığı podcast'i tam bir yürürken dinlemelik, üzerine düşünmelik, hayal kurmalık ve sohbet etmelik bir podcast olmuş biz çok beğendik, öneriyoruz!

Buraya daha önce gelmiştim podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/5ClrVlNttEvj8NPKvwIJdm

9.LARA'YLA Farkında ve Şefkatlİ Sohbetler

''Merhaba, ben yazar, youtuber ve meditasyon eğitmeni Lara Tuksal. YouTube programım LARA'YLAnın ses kayıtlarını burada da paylaşıyorum Bu programda birbirimizin sözlerinde kendimizi bulabileceğimiz bir alanda farklı konuklarla kalpten kalbe sohbet ediyoruz''

Lara Tüksal'ın youtube kayıtlarını paylaştığı podcastini sevmemizin en önemli nedenlerinden biri seçtiği konuk seçimlerinin hep birbirinden farklı ve ilgi çekici olması. Konuklarıyla sohbet havasında giden sohbetleri sizi de içinize çekerken kendinizi sık sık durdurup kendi kendinize yorum yaparken bulabilirsiniz :)

LARA'YLA Farkında ve Şefkatlİ Sohbetler podcastini dinlemek için https://open.spotify.com/show/7nLsKaZxJUStxJBlUuDT5j

10.Nasıl olunur

Tanıtımı ''Nilay Örnek mikrofonu mesleklerini ustalıkla icra ettiğini düşündüğü insanlara yöneltip onlara aynı soruyu soruyor; Nasıl Olunur?'' olan Nilay Örnek'le Nasıl olunur podcasti sohbet havasında geçen ve özellikle trafikte dinlediğinizde zamanın nasıl gittiğini anlamayacağınız bir podcast. Konuk seçimleri, konuşulan konular ve sohbetin akıcılığıyla Nasıl Olunur podcasti çok sevdiğimiz ve çoğunlukla elimizin gittiği podcastler arasında ve podcast önerileri listemize kesin girmesi gereken bir podcast.

11.Start point

''Merhabalar herkese benim ismim Belen, podcast kanalım Start Point'e hoş geldin. Eğer bu podcasti şu an dinliyorsan girişimciliğe ve girişimlere merakın olduğunu tahmin ediyorum ve bu yolculuğuna katkı sağlayabileceksem ne mutlu bana''

Kamp yapmayı çok seven bir çift olarak çok ilgimizi çeken campie girişiminin de kurucularından biri olan Belen'in start up ekosistemi, girişimcilikle ilgili genel kavramlar ve fark yaratan girişimlerden bahsettiği podcastini biz çok beğendik ve hemen podcast önerileri listemize ekledik. Girişimcilik konusuna ilginiz varsa bakmanızı öneriyoruz :)

12.İyi ki varsın

''Hiç nereye açıldığını bilmediğin bir kapıyı araladın mı? Ya da nereye varacağını bilmediğin bir yola çıktın mı? Ben bu podcastle bunu yapıyorum işte. Spoiler vermek yok! Kendime ve hayata dair bulduklarımı seninle de paylaşıyorum.He bu arada, İyi Ki Varsın! Sen olmasaydın, aynı olmazdı.''

Severek dilediğimiz Yıldız Tozu podcastinin Yıldız Tozu Saçan Kadınlar bölümüne konuk olmasıyla keşfettiğimiz ve o günden beri severek takip ettiğimiz Gökçe Naz Kamar'ın (@nohutvevarolusculuk ) yeni podcastini de keyifle dinliyoruz ve tavsiye ediyoruz. İçsel gözlemleri, konuları yavaşlıkla ve farklı açıdan ele alması ve huzur veren sesiyle dinlemekten keyif alacağınıza eminiz o yüzden hemen dinlemekten keyif alacağınız podcast önerileri listemize ekledik:)

13.Green beauty conversations

Tanıtımı ''Welcome to Green Beauty Conversations, the podcast that challenges you to think about how you buy, use, make and sell your natural beauty formulations. Our host Lorraine Dallmeier tackles topics that will make you think and encourage debate about green, indie and organic beauty with your friends, followers or customers.'' olan Green Beauty Conversations podcastini eğer özellikle doğal kozmetiğe ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bu alanda bilinen başarılı okullardan @FormulaBotanica'nın yaptığı podcastin en sevdiğimiz yanı her bölümde doğal kozmetik alanında başarılı girişimcilere, global trendlere veya tehditlere yer vermesi ve alandaki gelişmeleri kolaylıkla yakalayabilmenizi sağlaması.






Son Yazılar

Hepsini Gör

Babalar günü 2022 için hediye önerileri

Babalar günü 2022 'de bir canlıya babalık yapan, elinden tutan, düştüğünde onu kaldıran, baba olma şefkatini içinde yaşayan herkesin babalar gününü şimdiden kutluyoruz!💖 Gelin hep beraber babalar gün

bottom of page